Els 8 braços del pop de la gelosia

Has sentit mai a parlar de “els 8 braços del pop de la gelosia“? La idea original forma part del material del taller Battling The 8-Armed Octopus of Jealousy, creat i impartit per en Reid Mihalko.

Sovint s’explica la gelosia com un constructe, com un conjunt complex de pensaments i emocions i a vegades comportaments tan diversos que ni tan sols els científics poden posar-se d’acord en una definició única del terme. A partir d’estudis diferents i diversos descobriments, es pot mirar la gelosia com un conjunt de possibles factors. Igual que la picor pot tenir diferents causes (heura verinosa, reacció al·lèrgica, roba aspra, infecció de pell, reacció a l’estrès…), en la gelosia també hi ha diferents factors que hi contribueixen. Ell ha reduït la llista a vuit factors principals o “braços” (possessió i control, inseguretat, pèrdua, rebuig, soledat, injustícia, baixa autoestima, i escassedat), d’aquí la metàfora del pop de la gelosia. En aquest model, aquests factors poden coexistir en diferents graus per a cadascú. Hi ha persones que presenten tots els factors de la gelosia i en un grau molt elevat, d’altres que només en presenten algun, i molt rarament algú que no en té cap. Inclús és possible que no sentis gelosia fins que no es produeix alguna combinació de braços que de forma aïllada no desencadenen res, però junts i en aquella combinació concreta et provoquen gelosia.

Si voleu, Amors plurals ha fet una traducció del workshop impartit pel creador que et dóna l’espai i les eines per indagar dins teu i saber quins braços contibueixen a la teva gelosia. Recomanable al 100%.

I a tu, quins braços del pop sents que t’afecten? Què desencadena la teva gelosia? 🐙

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s